SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.45 issue3The Work on Oneself: musings on Wittgenstein’s legacy for philosophy of art and art educationAcademic Elites and Economic Elites: professionals with a postgraduate degree in Brazil author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Share


Educação e Realidade

Print version ISSN 0100-3143On-line version ISSN 2175-6236

Abstract

ALMEIDA, João José R. L. de. Culinária Revolucionária de Wittgenstein: alimentos para mudar o paladar. Educ. Real. [online]. 2020, vol.45, n.3, e106763.  Epub Oct 21, 2020. ISSN 2175-6236.  https://doi.org/10.1590/2175-6236106763.

Sempre me intrigou como seria possível que uma forma de filosofia estritamente desconstrutiva, que nunca oferece nenhum conteúdo positivo a/o leitor/a, poderia ter algum tipo de interesse por educação e ensino. Talvez um exame mais de perto de uma observação de um manuscrito de 1931 pudesse nos ajudar a avaliar melhor se este tipo de pensamento seria capaz disso e, de resto, tivesse algum valor pedagógico.

Keywords : Estética de Wittgenstein; Educação Antissistema; Aprendizagem versus Condicionamento.

        · abstract in English     · text in English | Portuguese     · English ( pdf ) | Portuguese ( pdf )